Hayat Karabekir Feyzioğlu
7 Kasım 1927 yılında Kazım Karabekir ve İclal hanımın ikiz kızlarından biri olarak İstanbul Kanlıca’ da dünyaya geldi.
Lise eğitimini İstanbul’da Erenköy Kız Lisesinde tamamladı, eğitimine Ankara’da İsmet Paşa Kız Enstitüsünde devam etti.
1
949 yılında evlendiği eşi Prof. Dr. Feyzi Feyzioğlu’nu 1983 yılında Ankara Esenboğa’da meydana gelen uçak kazasında kaybetti.
2000 yılında kardeşi Timsal Karabekir ve merhum ikizinin kızı Gülden Gazioğlu ile beraber Kazım Karabekir Vakfını kurdu.
2005 yılında Kazım Karabekir Paşanın Erenköy’deki evinin müze haline getirilmesi,  2006 yılında kitaplarının Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanması, 2008 yılında İstanbul Galatasaray Sermed Çifter salonunda
Karabekir Sergisinin açılması çalışmalarında bulunmuş,
Karabekir Paşanın anıldığı çeşitli konferans ve panellerde yer almıştır.
Üç kız annesi olan Hayat Karabekir Feyzioğlu İstanbul’da ikamet etmektedir.

Timsal Karabekir Yıldıran

GENERAL KÂZIM KARABEKİR’İN III. KIZI.
1941 ANKARA’DA DOĞDU.
26 OCAK 1948 DE  7 YAŞINI BİTİRDİĞİ GÜN BABASINI KAYBETTİ.
BABASININ VEFATINDAN SONRA AİLE İSTANBUL ERENKÖYDE’Kİ KÖŞKE YERLEŞTİ.
ERENKÖY ZİHNİPAŞA VE İNGİLİZ HİGH SCHOOL’U BİTİRDİ.1960 YILINDA BİR AYASBEYOĞLU İLE EVLENDİ.
BU EVLİLİĞİNDEN 3 ÇOCUĞU OLDU.EŞİNİN YEDEK SUBAYLIĞI YAPTIĞI SİVAS ŞİMKÜREK KÖYÜNDE ÖĞRETMENLİK YAPTI.
DAHA SONRA AYDINDA BİR SÜRE ZİRAAT İLE İLGİLENDİLER.
1978 YILINDA ‘UĞUR TENİS TESİSLERİ’Nİ KURDU VE 1996 YILINA KADAR TENİS VE SPOR FAALİYETLERİNDE BULUNDU.
II. EVLİLİĞİNİ SAYIN ATİLLA KÖYMEN YILDIRAN İLE YAPTI.EŞİ İLE BİRLİKTE DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİMİZDE BİR SERİ KONFERANS VERDİLER.
KONFERANS KONULARI ‘SİLAHLA DEĞİL KALEMLE SAVAŞMALIYIZ’ ANLAYIŞI OLDU.
1999 YILINDA ATİLLA KÖYMEN YILDIRAN’IN ÖNCÜLÜĞÜ İLE KÂZIM KARABEKİR KÜLTÜR  MERKEZİNİ  KURDULAR.2003 YILINDA BUNA KATILAN KÂZIM KARABEKİR VAKFININ VE MÜZESİNİN KURUCUSU OLDU.
BU VAKIF İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMET ETMEK, YAKIN TARİHİMİZE IŞIK TUTMAK, ULAŞABİLDİĞİ HER YERE YARDIM EDEBİLMEK VE
GENÇ NESİLE TARİHİMİZİ ÖĞRETMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR.SON YILLARDA KAPSAMLI BİR KONFERANS SERİSİNİ GENÇLERLE
BULUŞTURMAKTADIR.BU KONFERANSLARININ KONUSU KÂZIM KARABEKİR ARŞİVİNDEN YARARLANILARAK OLUŞTURULMUŞ FOTOĞRAFLAR İLE ‘ÇANAKKALE DEN
CUMHURİYETE’, ‘DÜNÜ UNUTMAKİ YARINA HAKKIN OLSUN.’ BAŞLIKLARI ALTINDA TOPLANMIŞTIR.
TÜM GELİRİNİ VE ZAMANINI BU VAKIF ÇALIŞMALARIYLA DOLDURAN
TİMSAL KARABEKİR YILDIRAN BU ASİL GÖREVİ SAĞLIĞI VE ÖMRÜ MÜSAADE ETTİĞİ SÜRECE YAPMAYI ARZU ETMEKTEDİR.

Gülden Gazioğlu

1952 İstanbul doğumlu. Kazım Karabekir Paşanın kızı Emel Özerengin ile Prof Faruk Özerengin’in kızıdır.
Nişantaşı Nilüfer Hatun İlkokulunu ve Şişli Terakki Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünden
1973 yılında mezun oldu. Mezuniyet tezi  olarak, dedesi Karabekir Paşanın “Öğütlerim” adlı eserini eski yazıdan yeni yazıya çevirip yayına hazırlamıştır .
1973 yılında değerli is adamlarımızdan Metin Gazioğlu ile evlenmiştir.
Mete Gazioğlu (1975) ve Faruk Gazioğlu (1981) adında iki oğlu vardır.
2003 yılında Kazım Karabekir Vakfının kurulmasında kurucu üye olmuş ve halen Vakfın yönetim Kurulu üyesidir.
Annesinden kendine miras kalan Kazım Karabekir köşkünü, Karabekir Müzesi haline dönüştürülmesi amacı ile Vakf’a bağışlamış ve müzenin
gelişimine büyük katkılarda bulunmuştur.